Healing met Klankschalen

P1000874Terugblik op de lezing van 17 maart 2014
Klankschalen met Katherina Bornefeld

We zijn begonnen met de Oerknal, wat een oerklank veroorzaakte. We zijn er een beetje uitgeraakt, maar zo’n oerklank is toch een goed hulpmiddel. Die klank hoort in het systeem, komt uit het universum.
Planeten, dieren, planten en wij allemaal hebben klank. Maar omdat we uit de klank geraakt zijn, kunnen klankschalen ons terugbrengen. De lage klanken werken in op onze lagere chakra’s en de hogere op onze hogere chakra’s.
Als we in de stroom meegaan, komen we in harmonie. Je kunt een aarde-oefening doen met klank. Klank kan ook een verhaal begeleiden naar binnen.
Klankschalen hebben drie tonen, de gong heeft alle tonen in het heelal.
Als er bij de tonen van klankschalen of gong iets bij je loskomt kun je het rustig laten komen en er op vertrouwen dat het goed is. We hebben een mooie kern, die we niet alleen soms moeten voelen. De gong kan ons er bij helpen. De 70% water in ons lichaam gaat meetrillen met de gong en met andere klanken.
Peter Hes, een Duitser, deed onderzoek in materie: hoe kunnen klanken gebruikt worden om te healen? Dit was naar aanleiding van de al eeuwenlange methode in Nepal.
Er zitten meer dan 7 metalen verwerkt in zo’n klankschaal, die gebruikt wordt voor healing. In Duitsland worden al klankschalen in ziekenhuizen en kuuroorden gebruikt en is geaccepteerd. Nu nog in Nederland!
Kloppers, die gebruikt worden om de schalen te laten klinken, zijn van vilt of hout. De houten geven een scherpere klank.
Klank is de grondslag van het leven. Katherina laat aan de hand van foto’s in een boek zien hoe een klank in water er uit kan zien. Een andere klank geeft een ander beeld. Dit beeld gaat ook door de 70% water in ons lichaam. Het brengt ons terug naar de natuur en geeft ons structuur en symmetrie. Ons helingsmechanisme wordt geactiveerd.
Het is niet alleen luisteren, maar ook voelen en geeft een lichamelijke beleving. Maar je moet blessures en onvolkomenheden in je lichaam de tijd geven. De therapie is wel ondersteunend.
Je kunt er na de behandeling beter mee omgaan. De schalen konden er ook beter mee omgaan, want bij de laatste behandeling klonken ze langer door dan bij de eerste. Je vindt jezelf mooier na de behandeling.
Katherina heeft een uitgebreide opleiding gehad ook over hoe je moet aanslaan en hoe hard en secuur. Ze geeft zichzelf met stemvorken een auracleaning vóór een te geven behandeling. Als ze dieren behandelt komen die tot rust.
En wat je mooi vindt, daar wordt je beter van.
Joop
Het was een zeer bijzondere avond. Jammer dat ik niet kan beschrijven hoe de gong en klankschalen klonken en hoe ze bij ons binnen kwamen! In één woord: prachtig.