Jaarvergadering 5 januari 2015

Op 5 januari hielden we onze Algemene Ledenvergadering.

Elders in deze Pariodiek kan je lezen hoe het gegaan is vóór we aan het vergaderen waren. Daar zal ik nu dus niet verder over uitweiden.
De voorzitter begon met de leden hartelijk te verwelkomen. Hij vond de opkomst ewonderenswaardig en hoopte alleen dat de volgende keer nóg meer leden het de moeite waard vinden met het bestuur mee te denken over onze Vereniging.

Rens deed een boekje open over de financiën, die prima op orde zijn gezien ook de goedkeuring van haar werk door de Kascommissie. Jan de Waal maakt volgend jaar geen deel meer uit van de kascommissie. Hij gaf zijn plaats graag over aan Zwaantje, omdat er nu eenmaal elk jaar iemand moet afvallen. Dus Zwaantje Keizer en Ria van den Berg zijn volgend jaar samen de kascontrolecommissie.

In korte bewoordingen passeerde daarna seizoen 2013/2014 de revue. Het is altijd weer leuk vooral na een tijdje te horen welke lezingen er in een seizoen geweest zijn. Het was een mooi jaar.

De bibliotheek trekt toch iets meer mensen dan her seizoen er vóór. Deze keer waren er 53 boeken uitgeleend. Niet een zeer hoog aantal, maar groei is altijd mooi.

Over de Pariodiek konden we kort zijn. Er gaan wel eens wat kleinigheden mis, omdat er met oude apparatuur gewerkt wordt. Maar we besteden er veel aandacht aan.

Willem vertelde daarna welke huisavonden er geweest zijn. De avonden met Ger Mosman en met Christien Fassaert sprongen positief uit. Willem vroeg inbreng vanuit de leden omdat het niet altijd eenvoudig is om onderwerpen te vinden die geschikt zijn, temeer omdat de entreeprijs niet te hoog moet worden. Vanuit de zaal kwam het voorstel dat alle leden bij zichzelf te rade kunnen gaan om te overwegen iets van zichzelf te laten zien. Er zijn er vele onder ons die heel wat in hun mars hebben en dan hoeft het ook niet heel veel te kosten. De avonden met Ger en Christien zijn hele mooie voorbeelden.

Erik vertelde over de website en hoeveel hits er in de loop van het seizoen geweest zijn.
Het waren er meer dan 4000 dus kunnen we stellen dat de website:
parapsychologiezaanstreek.nl zijn geld dubbel en dwars waard is.
Tussen haakjes mag ik hier zeggen dat Erik de site ontwikkeld heeft en hem ook keurig bijhoudt. Pluim voor hem en ik kan je aanraden de site eens te bezoeken als je de mogelijkheid hebt. Je kunt je op en aanmerkingen op de Vereniging en op de site er ook kwijt.

Yvonne Pietersma is toegetreden tot het bestuur. We zijn bijzonder blij met haar.

Na de pauze was Frans Meulman er met zijn Tarotkaarten. Hij had de kaarten klein en ook heel groot uitgeprint, zodat we achterin de zaal ook goed zicht op zijn verhaal hadden. Aan de kaarten, die ik trok voor de Vereniging, kon hij zien dat we aan vernieuwing toe zijn, omdat we al heel lang een beetje op dezelfde voet doorsudderen.
Het klonk misschien niet echt leuk maar hij had wel gelijk. Daarom bij deze de oproep aan alle leden om eens mee te denken met het bestuur. Welke dingen die we doen kunnen of moeten anders? En welke dingen die we niet doen kunnen of moeten we wel doen? En heel “toevallig” schrijft Martine daar ook een beetje over.

Al met al hadden we een heel goede avond, waarbij het bestuur een pluim kreeg voor wat weer tot stand gebracht is in dat seizoen. Een stimulans om verder te gaan!

Joop