Januari 2014

Lieve mensen,
De hoogtijdagen zijn weer voorbij: Kerst met zijn gezellige dagen, Oud en Nieuw met de oliebollen, appelflappen, de donkere dagen ertussen waar de meeste van ons vrij waren en lekker hebben kunnen genieten van het niet zo erg koude zonnetje en de klap op de vuurpijl: onze Algemene Leden Vergadering.
Er waren een paar afzeggingen van mensen die eigenlijk hadden willen komen maar niet konden, er waren mensen die er niet aan gedacht hebben of het niet interessant vonden (of is dat hetzelfde?) en er waren zeer enthousiaste mensen die gekomen waren. Ze staken het bestuur een hart onder de riem en voorzagen ons van ideeën en nieuwe inzichten, want een Vereniging als de onze staat of (ja) valt met wat de leden met de Vereniging willen. Vandaar dat ik het een zeer inspirerende vergadering vond, die we volgend jaar beslist weer zullen houden.
En zolang we nog kunnen hopen op wat meer belangstelling zullen we daarop blijven hopen. In ieder geval bedanken we de mensen die er waren en die zo ook hun waardering voor uw bestuur hebben getoond.
Chapeau!!

Maandag, 13 januari komt Marlies van der Horst voor de lezing: Stervensbegeleiding en het vervolg. Misschien komen we er niet allemaal toe om iemand te helpen op zijn sterfbed, maar met wat er daarna gebeurt zullen we allemaal mee te maken krijgen. Daar komt nog bij dat Marlies een beminnelijk mens is, die al vele jaren ervaring heeft. Welke ervaring zal ook wel ter sprake komen, want ik denk niet dat ze zelf al een kijkje genomen heeft aan de andere kant.
Dus ik ben benieuwd en ik hoop jullie ook.
Het is tevens leuk iedereen weer eens te zien na alle feestdagen, die gelukkig weer achter de rug zijn. Nu nog wachten wat de winter verder nog gaat brengen en hoe de natuur daar dan weer mee omgaat, want het zal toch niet zo zacht blijven tot april, en die doet zelfs nog wat ie wil! Er zijn heel wat planten die denken dat de winter al voorbij is en die moeten als het wel gaat vriezen weer helemaal opnieuw beginnen.
Dat ligt nog in het verschiet. Het zal in ieder geval maandag nog niet te glad zijn om bij de lezing te komen.
Tot ziens allemaal.