Januari, van de voorzitter

Lieve mensen,
Dat was dan weer dat! Feestdagen zijn er om achter de rug te hebben en dan te bedenken: hmmm, het was toch wel gezellig en ze vlogen om, hoewel het er nu wel heel veel achter elkaar waren. We moeten nu alleen de kerstversiering nog opruimen.
Ik weet dat al heel veel mensen de versiering allang verwijderd hebben, want als je het al hebt staan en hangen vanaf Sinterklaas dan wil je er wel weer van af. Je wilt het eigenlijk al vóór kerst weer weg doen, maar dan krijg je misschien opmerkingen van de buren.
Van de andere kant is het voor je gemoedsrust wel beter om lampjes en sterren eerder aan te brengen omdat het nu van de tijd afgaat die je nodig hebt om de feestdagen zelf voor te bereiden. Maar goed we hebben alles overleefd en gaan door met het dagelijkse ritme, maar dan wel met het meenemen van onze goede, om niet te zeggen bijzonder goede, voornemens. Laten we in ieder geval de beweging er in houden!
Die beweging hielden we er in, in december toen we met Marnix Lamers de lachmeditatie/workshop deden. We hebben zeker gelachen, alleen vraag ik me af of het de tweede keer met hem even leuk zou zijn. Maar goed, ik ging met een goed gevoel naar huis die avond en dat was de bedoeling. Ik voelde mezelf bijna alsof ik jarig was….
Maandag komen Anne van der Horst en Jacintha van Burgsteden ons verblijden met een healingconcert met de klankschalen. We hopen daarna ook verkwikt naar huis te gaan. We kunnen er dan weer een jaartje tegen, want de jaaroverzichten van 2015 waren nu niet bepaald opbeurend. Nu is ellende altijd meer nieuws dan vrolijke dingen maar toch…
Ik denk dat de wereld er beter uit gaat zien als iedereen genoeg heeft om te leven en heel misschien ook nog iets extra’s voor leuke dingen. Mensen hebben dan in ieder geval minder de neiging om achter anderen aan te lopen die de boel in het honderd willen schoppen.

Algemene Leden Vergadering

Nog even een woordje over de Algemene Leden Vergadering, dinsdag 19 januari 2016. Deze keer blikken we niet alleen terug naar het seizoen 14/15 en inventariseren we niet alleen de onderwerpen waar de leden behoefte aan hebben, maar kijken we ook vooruit naar de komende jaren met nieuwe plannen en kunnen we de behoeftes peilen die onder de leden leven naar aanleiding van die plannen. Het zal een bijzondere ledenvergadering worden! Alle leden zijn dus van harte uitgenodigd!

Joop