Ode

Maar eerst even een kaartje..

Al jarenlang ben ik een fan van de Osho Zen Tarot kaarten. Ooit zat ik op mijn beurt te wachten in het kantoortje van een handpalmlezer in India. Hij had gezegd dat ik lekker in zijn boekenkast mocht struinen en daar vond ik toen de Osho Zen kaarten. Ik trok een kaart, dat was dus mijn allereerste Tarot kaart ooit. Nu is het zo dat mijn geheugen niet fotografisch is, maar ik weet nog heel erg goed wat die eerste kaart was die ik toen trok, namelijk ‘playfulness’, speelsheid. Dat raakte me zodanig dat ik bij thuiskomst onmiddellijk die kaarten kocht en sindsdien gebruik ik ze vrijwel dagelijks. Ik voel dat deze kaarten mij door het Universum zijn aangereikt. Als hulpmiddel voor mezelf en mijn gezin, maar ook om leggingen voor derden mee te doen.

Andere soorten kaarten intrigeerden mij ook en zo hebben we inmiddels een boekenplank vol. Sommige kwamen en verdwenen weer, omdat ik ze weg heb gegeven, vanwege het feit dat zij niet bij mij pasten.

Het is inmiddels traditie dat Frans Meulman na de Algemene Ledenvergadering, kaarten van het Rider Waite Tarot voor ons trekt. Wanneer ik Frans aan het werk zie bekruipt mij een gevoel van bewondering want hij kent de kaarten op zijn duimpje en voelt intuïtief aan wat een bepaalde combinatie betekent. Vergeleken bij Frans voel ik me een amateur, maar, zo redeneer ik, amateurs mogen er ook zijn.
Op een gegeven moment op mijn levenspad, werd het tijd voor een ‘sabattical year’, ik had jarenlang onafgebroken als counsellor en therapeut met mensen gewerkt. Daarnaast altijd veel cursussen gegeven en nu vond ik het tijd om even pas op de plaats te maken. Ik sloot voorlopig de therapieën af en verkocht een heel groot deel van mijn boeken (hetgeen nu al niet meer te zien is aangezien ik alweer een wand vol heb). Tijdens het laatste consult met een cliënte toverde zij een afscheidscadeautje voor mij tevoorschijn. U raad het al (helderziend??) een doos met kaarten. Zij had in een winkel deze kaarten gezien en onmiddellijk aan mij gedacht. Ikzelf had nog nooit van deze kaartenset gehoord en was zeer aangenaam verrast. Het was een ZEER attente geste van haar omdat zij haar aanschaf eigenlijk baseerde op het feit dat zij wist dat ik heel erg van vogels houd en nu zag zij deze doos met ‘Vogelkaarten’. vogelkaartenBehalve het feit dat het attent en aardig en dergelijke was, bleken deze kaarten een waar schot in de roos. Want deze kaarten hebben precies te maken met het domein waar ik me al een tijd lang zeer voor interesseer, namelijk Eenheidsbewustzijn (non-dualiteit). In feite werd mij pas na een tijdje (naarmate ik ze langer gebruikte) duidelijk hoezeer dit cadeau een absolute treffer voor mij was. Zoals altijd erken en herken ik hier dat het Universum tot mij spreekt en deze cliënte had gebruikt als een doorgeefluik.
Vandaag dacht ik: laten we voor de Vereniging Parapsychologie eens een Vogelkaart trekken. Aangezien het toch een beetje een nieuw begin is met een nieuwe redactie. Ik concentreerde mij dus op de Vereniging en trok een Vogelkaart. Welnu, beste mensen, ik trok De Haan. Dat is kaart nummer 53. (zie foto) En hier volgt een deel van de betekenis:
‘Haan-energie is de aanmatigende, triomfantelijke kreet van iemand die zich heer en meester van het heelal waant! De haan weet dat hij de koning van de wereld is en wekt iedereen om dat te laten weten. De haan is in zijn energie bepaald niet subtiel, maar doet ook beslist geen afbreuk aan zichzelf. Hij wil iedereen laten weten dat hij de mooiste vogel van de wereld is.
haanJe hebt vandaag de kaart van de haan gekozen omdat je jezelf moet toestaan triomfantelijk en vol vreugde te kraaien. Gun jezelf een ogenblik van pure, onvervalste vreugde. Je hebt een berg beklommen en kraait nu victorie. Laat de kans om een beetje te kukelekuen vooral niet voorbijgaan. Laat je maar gaan! De wereld kan best wat uitbundige vreugde-energie gebruiken. Dat doet haar hart goed.’

Afijn, er staat natuurlijk nog veel meer, maar ik dacht bij mezelf: mensen, onze Vereniging bestaat al ruim 30 jaar. Het is een bescheiden club die gestaag doorgaat met haar doel. Laten wij eens een beetje Triomf gaan kraaien over onze Vereniging, vertel er eens iets over aan iemand uit uw omgeving, laat ze eens een keertje trots de Pariodiek zien. Verheug je er op dat je deel uitmaakt van de club. Kijk eens hoe mooi onze vereniging is, laat je licht daar eens op schijnen. Zelfs als je niet elke lezing bijwoont, kun je toch inzien hoe bijzonder onze club is vanwege de diversiteit aan sprekers. Natuurlijk spreekt de ene lezing meer aan dan de andere. Maar wat een club! En hoe komen we aan die club? Omdat we leden hebben. Dus vandaag mag je als lid van onze club eens even uit volle borst kraaien: ‘Ik ben de kampioen van de wereld!’
Nee, nu niet zachtjes gaan staan grijnzen. UIT VOLLE BORST! ‘ ‘IK BEN EEN KAMPIOEN!’ Waarom? Heel simpel: zonder jou geen vereniging. Dus in feite is dit stukje geen ode aan Tarot kaarten, welnee, het is een ode aan de leden!
Een ode aan jou!

Een dikke kukeleku van Martine!