28 januari 2019, ALV Met na de PAUZE Lezing: Achtergronden van de Jin Shin Jyutsu door Marie-Thérèse Penders

Wanneer:
28 januari 2019 @ 20:00 – 22:15
2019-01-28T20:00:00+01:00
2019-01-28T22:15:00+01:00
Waar:
Eemmeer 15B
1509 GL Zaandam
Nederland

 

Wie ben ik :

Marie-Thérèse  Penders.

Van origine opgeleid als docent en beeldend kunstenaar, na een ongeval met mezelf aan het werk gegaan. De therapieën die mij hielpen ben ik gaan beoefenen en uiteindelijk is dat mijn werk geworden. Inmiddels meer dan 20 jaar werkzaam,

(Namikoshi Shiatsu therapeut en instructeur, Jin Shin Jyutsu beoefenaar en Mentor  en Raja yoga leraar)

Tijdens deze lezing en korte powerpoint ga ik jullie iets vertellen over de achtergronden van de Jin Shin Jyutsu, we gaan enkele toepassingen ervaren en er is een ruime gelegenheid tot het stellen van vragen.  (Vragen kunnen aanleiding zijn tot uitleg van deze kunst ).

   

                              Jin Shin Jyutsu                      

Jin Shin Jyutsu® is een bijna verloren gegane kunst om te helen uit de oude tradities. Mondeling overgedragen in de oude tijden is deze kunst begin 1900 opnieuw leven ingeblazen door de Japanse sensei  Jiro Murai. Meester Jiro Murai bestudeerde vele jaren het oude Japanse woord, de Kojiki, (Records of ancient Matters) en de Mudra’s en de kennis die hij hieruit verkreeg heeft hij overgedragen aan Mary Burmeister, een van zijn leerlingen. Mary Burmeister heeft deze informatie intensief bestudeerd, geordend en gebundeld en heeft de huidige lesboeken samengesteld.

Wat is Jin Shin Jyutsu®? En wat doet het? 

Jin Shin Jyutsu® brengt balans in de energieën van het lichaam, het ondersteunt en helpt het lichaam beter te functioneren, beter te voelen en sneller te herstellen. Jin Shin Jyutsu® maakt gebruik van 26 “veiligheidsenergiesloten” op het lichaam, deze vormen tezamen stromen die het leven in ons lichaam voeden. Zodra een of meer van deze stromen geblokkeerd raken, wordt de stroom onderbroken of brengt dit het complete pad van deze energie stroom uit balans. Het vasthouden van deze “veiligheidsenergiesloten” in bepaalde combinaties herstelt de balans, zowel fysiek, mentaal, emotioneel en ook spiritueel.

Jin Shin Jyutsu® bestuderen brengt je naar zelf studie, zelfhulp. In het proces van jezelf leren kennen, leren we over spanning en onbalans en beginnen we te begrijpen hoe we het proces van balans kunnen inzetten of herstellen.

Jin Shin Jyutsu® is geen massage, het omvat geen manipulatie van spieren of botten en er worden ook geen geneesmiddelen gebruikt of welke substantie/toevoeging dan ook. Het is een zachte kunst, toegepast door het plaatsen van de vingertoppen over de kleding heen op specifieke “sloten”, om de energiestroom te herstellen en te harmoniseren. Dit alles om de dagelijkse stress en spanningen welke ophopen in het lichaam te reduceren.

Jin Shin Jyutsu® is een waardevolle aanvulling op de westerse geneeskunde, het bevordert de ontspanning en het reduceert de effecten van stress. Jin Shin Jyutsu® is een behulpzaam middel voor mensen die actief verantwoording voor hun eigen leven en gezondheid nemen. Dit in het omgaan met stress, een recente of meer chronische onbalans, en om de gezondheid op een hoog energie niveau te behouden.

Jin Shin Jyutsu® is een simpel en krachtig gereedschap, hanteerbaar voor iedereen.

 

http://marietheresependers.nl/

Dit bericht is geplaatst door para. Maak dit favoriet permalink.