16 mei: Regressietherapeute: Jolanda Hoogendoorn

Geplaatst op  door para

Mijn naam is Jolanda Hoogendoorn. Mijn passie is natuur en de mens. Ik zet me graag in voor onze leefomgeving, maar ook voor de transitie van de mens. Als kind was ik al onderzoekend, zocht ik naar antwoorden en uiteindelijk, na verschillende beroepen ervaren te hebben, ben ik uitgekomen bij regressie en reïncarnatie therapie. Hierdoor kon ik  mijn innerlijk weer ontwikkelen en ervaren. Uiteindelijk ben ik zelf holografisch therapeut geworden. Deze vorm van therapie kan zeer bijdragen aan het proces van innerlijke en spirituele groei, zingeving en bewustwording.


Ik wil tijdens deze avond meer vertellen over deze veelzijdige vorm van therapie. Voor een demo is het te kort tijd maar wil een groeps visualisatie doen.


Ik heb mijn opleiding gevolgd bij SRN in Utrecht, ben lid van de NVRT en volg de bij en nascholingen van dit zeer boeiende vak.


We werken trauma’s door, d.m.v. herbeleving, maar werk ook met niet eigen energieën. Dit kunnen gewenste of ongewenste energieën zijn op verschillende manieren in iemands systeem zijn gekomen.
Iedere mens heeft wel een natuurlijk verlangen naar gelukkig, vitaal en zinvol leven. Veel mensen realiseren zich dat dit verlangen een grote uitdaging is, ze krijgen te maken met ziekte, ongelukken, financiële problemen, vervreemding en eenzaamheid, gebrek aan waardering. Mensen willen hun problemen oplossen. Het is ook een inzichtstherapie waardoor mensen begrijpen welke onbewuste overtuigingen en gevoelens een gelukkig, vitaal en zinvol leven in de weg staan. Deze therapie is ook gericht op het corrigeren van zulke overtuigingen en gevoelens.
Hierbij werken we met het huidig leven, innerlijke kinderen, maar ook de prenatale periode. Ook kan de oorzaak in een vorig leven gevonden worden. Deze vorm van therapie gaat uit vanuit een ziel die meerdere persoonlijkheden heeft gehad en dus meerdere incarnaties heeft doorgemaakt.
Ik wil dit graag toelichten op deze avond en de eventuele vragen hierover beantwoorden.

Praktijk voor regressie- en reïncarnatietherapie Jolanda Hoogendoorn Zaanstad

http://www.jolandahoogendoorn.com/

Regressie/Reïncarnatie therapie

Op maandag 16 mei geeft Jolanda Hoogendoorn een lezing over regressie en reïncarnatie therapie. Het gaat over hoe problematiek uit het verleden doorwerkt in het hier en nu en wat er aan gedaan kan worden. De lezing wordt gegeven op maandag 16 mei  in  het BWZ gebouw aan de Pinkstraat 14, 1541 HD Koog aan de Zaan. Er is voldoende parkeergelegenheid. De zaal is open om 20.00 uur. Om de nieuwe start te vieren is het kosteloos. Wij hopen u binnenkort te ontmoeten.

 

Bestuur

Wij zoeken nieuwe bestuursleden voor de vereniging die op eigen wijze vorm en inhoud kunnen geven aan het beleid van de vereniging. Het levert ook wat op kennis vergroten van de parapsychologie en bestuurlijke ervaring opdoen. Belangstelling voor deze interessante functie laat het ons dan weten.

namens het bestuur Theo Hoek

 

 

 

Online bijeenkomsten

Door het Corona virus hebben de afgelopen periode  helaas geen bijeenkomsten in de Vuurvogel plaatsgevonden. Daarom zijn we recent gestart met online bijeenkomsten. Afgelopen bijeenkomst ging over hypnose/regressie. De bijeenkomsten zijn pro bono voor leden. Niet leden kunnen zich in het vervolg eveneens voor de bijeenkomsten aanmelden voor 5 euro per bijeenkomst. Na betaling zal een link toegestuurd worden zodat de bijeenkomst kan worden bijgewoond ,door op de link te klikken. Aan leden zal gevraagd worden te kennen te geven of ze de bijeenkomst willen bijwonen. Daar de online ruimte beperkt is tot 50 deelnemers.

Nadere informatie over de komende bijeenkomsten zal op de site geplaatst worden en de wijze waarop de niet leden het bedrag kunnen overmaken.

 

 

10 februari 2020: Psychometrie: Medium: Gré Kieft

Gré doet waarnemingen (psychometrie) aan de hand van foto’s en voorwerpen van levenden en dierbare overledenen. Ze begint en eindigt de avond met een eigen muziekje.

Ik ben Gré Kieft-Schoone en inmiddels is het zo’n 14 jaar geleden, dat ik door mijn leermeester van het eerste uur uur Joop Popping als het ware op dit pad “gezet” ben.  Iets waar ik nog altijd heel dankbaar voor ben, mede omdat ik er heel veel voldoening uit haal om mensen mee te kunnen geven, dat er een “leven na dit leven “is en daarnaast een stukje sturing, bemoediging, steun dan wel troost te kunnen bieden.                                                                                                                                          Uiteraard naast de voldoening bovenal met grote dankbaarheid aan mijn liefdevol team/ mijn geestelijke begeleiders/ gidsen van “boven” , zonder wie ik dit prachtige “werk” absoluut niet zou kunnen doen.

Zo’n 10 jaar geleden ben ik lid geworden van Harmonia Zaanstad, een afdeling waar met liefde en in goede harmonie het gedachtegoed gedeeld en uitgedragen wordt.  Daarnaast heb ik tijdens mijn ontwikkeling middels cursussen aldaar de kans gekregen een eerste keer voor de zaal te mogen staan. En zo heeft het zich stukje bij beetje uitgebreid en sta ik regelmatig hier en daar voor een zaal. Fijn om te “werken” met voorwerpen en foto’s van levenden dan wel overleden dierbaren en altijd weer bijzonder verschillende energieën te ervaren. Tevens  verzorg ik huiskameravonden, wat ik ook heel mooi vind te mogen doen vanwege de diepgang die er ontstaat, omdat je voor een ieder aanwezig ruim de tijd kunt nemen.

Ik hoop samen met mijn liefdevol team een mooie en zinvolle avond neer te zetten. Ik kijk er naar uit!

Een lieve groet van Gré

20 januari 2020 Klankhealing: Katherina Rijcken-Bornefeld – Klankschalen

Katherina Rijcken-Bornefeld, 20 januari 2020, diep ontspannen met de klanken van klankschalen en in je essentie komen.

Een klankbad is een prettige manier om helemaal bij jezelf te komen. Door de zachte klanken van
de klankschalen, gong, oceandrum, rainstick en andere instrumenten kan het lichaam ontspannen en weer tot adem komen. Klank raakt ons in onze oorspronkelijkheid, daar waar wij nog grenzeloos vertrouwen hadden. Daardoor geraken wij in een lichte transtoestand, die ons een geborgen ruimte geeft. Zo kan klank helpen loslaten, je bewustzijn vergroten en nieuwe inzichten en inspiratie
geven. Het helpt je in liefde te komen waar alles mag en niets moet. Klank activeert zo het natuurlijk helend vermogen van de mens en zijn natuurlijke stemming. Trilling en klank vormen de matrix die alles in het universum met elkaar verbindt. Ik werk intuitief en afgestemd op de groep en wat deze op dat moment nodig heeft. Elk klankbad is daardoor uniek. Mijn opleiding in de klankmassage en mijn meer dan 30 jaar ervaring als muzikante helpen mij om er een subtiel en mooi vloeiend geheel van te maken.

Op deze avond geef ik 2 klankbaden met elk een ander thema en die op elkaar aansluiten.

Klankbad 1: Expansie van het hart
Door het hart te openen en oude ballast los te laten scheppen wij ruimte om onvoorwaardelijke liefde toe te laten en verbinding met al wat is te ervaren.

Klankbad 2: Kontakt met je eigen Waarheid
Wij hebben allemaal een persoonlijke blauwdruk, onze eigen waarheid en de klanken kunnen de poorten openen om dit gebied in je binnenwereld bloot te leggen, waar te nemen en te h(er)kennen.
Hoe meer wij ons met onze eigen blauwdruk en waarheid verbinden en deze in overeenstemming met ons hart leven, hoe meer wij ons gedragen zullen voelen op onze weg.

Alle lezingen worden gehouden in:
Basisschool De Vuurvogel, Eemmeer 15b, 1509 GL Zaandam – ’t Kalf
Aanvang is 20.00 (tenzij anders vermeld).

Navigatie instructie: via Flevomeer ingevenVrij parkeren mogelijk in de omgeving en op het schoolplein

Openbaar vervoer
Bus 391 (tijden ri Zaandam 22:26, 22:56) stopt halte Schipbeek, ’t Kalf, 1 minuut lopen. Voor dienstregeling zie 
Connexxion.

9 dec 2019: Lezing: Gifvrij huishouden: Saskia Themen & Wiebeke Rondeel

Lezing gezond en gifvrij met een natuurlijke leefstijl 

Frisse lucht, daar houden we van! Goed voor de gezondheid, essentieel eigenlijk.

Als je stelt dat op 95% van de locaties in Nederland de buitenlucht gezonder is dan binnenshuis, is er altijd veel ongeloof.

Buiten is er toch fijnstof, NOx, ozon, kortom: smog en viezigheid? Toch zijn er binnenshuis wel degelijk allerlei vervuilingsbronnen: wijzelf op de eerste plaats, door onze voorkeur te geven aan producten voor onze persoonlijke verzorging, huishoudelijke schoonmaakmiddelen ‘luchtverfrissers’ , etc, die schadelijke stoffen bevatten.

Wil je hier meer over weten en horen hoe je hier verandering in
kunt aanbrengen?  

Op deze avond gaan we jullie meer vertellen over etherische oliën en hoe deze kunnen bijdragen aan een gifvrije vrije leefstijl. Je kunt de oliën ook lichamelijk, emotioneel en spiritueel inzetten. Een win-win situatie dus.

Voor de pauze zal de lezing gegeven worden over wat etherische oliën zijn, hoe toe te passen en waarom.

Na de pauze zullen we een onderwerp over fysieke of emotionele ondersteuning door etherische oliën verder uitwerken

Deze avond wordt verzorgd door:

Saskia Themen (www.oliefans.nl)

&

Wiebeke Rondeel (www.oilovertheworld.nl)

 

 

Ons doel is mensen bewust te maken wat er allemaal in onze producten zitten en hoe je dit eigenlijk heel makkelijk kunt veranderen en je het milieu ook een handje helpt.

Zet de eerste stap en kom luisteren en ervaren.

Alle lezingen worden gehouden in:
Basisschool De Vuurvogel, Eemmeer 15b, 1509 GL Zaandam – ’t Kalf
Aanvang is 20.00 (tenzij anders vermeld).

Navigatie instructie: via Flevomeer ingevenVrij parkeren mogelijk in de omgeving en op het schoolplein

Openbaar vervoer
Bus 391 (tijden ri Zaandam 22:26, 22:56) stopt halte Schipbeek, ’t Kalf, 1 minuut lopen. Voor dienstregeling zie 
Connexxion.

18 november 2019: Lezing: Walter van Nus over Antroposofie

Antroposofie

De antroposofie kwam in mijn leven met de komst van het eerste kind, onze dochter Haitske. Want hoe ga je in godsnaam een kind opvoeden, vroeg ik me af. Van een vriend had ik gehoord dat daar een aardig boekje over bestond van Inayat Khan, een Soefiemeester. De toenmalige boekafdeling van de Bijenkorf bleek dat boekje inderdaad te hebben maar op dezelfde plank stond  ‘Wat is antroposofie’ van Willem Veltman. Kijk, daar wilde ik nu juist wat meer van weten, want  van wat ik er tot dan over had gelezen begreep ik niet veel. Dat was namelijk ‘Enige beginselen van de biologisch dynamische land- en tuinbouw’ door E.Pfeiffer en F. de Boer-Rosenwald, een klein blauw boekje, de voorganger van het latere, veel mooier uitgegeven boekje met de zelfde titel. Het was het eerste voorbeeld van een praktische toepassing van de antroposofie die ik tegenkwam. En juist dat praktische intrigeerde me.

De verbinding van antroposofie met opvoeding, pedagogie of welk ander vlak dan ook, was mij nog totaal onbekend. in het boekje van Veltman werd verwezen naar het boek ‘Theosofie’ door Rudolf Steiner. Hierin bleken de diverse grondbegrippen, zoals mineraal- ether- en astraallichaam alsmede het ik, helder en met wetenschappelijke discipline te worden gedefinieerd en uitgelegd. En hoe een en ander samenhangt met onze zichtbare wereld. Hoe de ons vertrouwde fysieke wereld en de spirituele wereld elkaar beïnvloeden, hoe daar inzicht in te krijgen en praktisch gebruik van te leren maken. Op welk werkgebied dan ook.

Doordat een schoonzusje kersvers van de pedagogische academie een aanstelling kreeg bij de Bergense vrije school, hoorden we voor het eerst dat er ook een ‘school van was’. ‘Ze geloven er ook in kabouters!’ vertelde ze, nou ja. Goed, het duurde niet lang of mijn halve schoonfamilie gaf er les. Door mijn zwager Dick Bruin kwam ik met de pedagogisch-kunstzinnige kant ervan in aanraking doordat hij mij uitnodigde mee te gaan naar de zg Pfingst Maltagung in Ulm, waar vrijeschool leer- en vakleerkrachten uit half Europa een lang weekend samenkwamen om te werken aan een thema uit de voordrachten over kleur van Rudolf Steiner. Die hield hij voor kunstenaars die meewerkten aan de koepelschilderingen van het eerst Goetheanum in Dornach.  Ik leerde voor het eerst waar je op moest  letten bij het aquarelleren.Geen enkel boek of persoon had mij dat tot dan toe duidelijk kunnen maken. En hoe de verschillende kleuren weer samenhangen met de natuurrijken. Voor mij als beeldend kunstenaar een enorme verrijking.

BD land- en tuinbouw, pedagogie, schilderkunst, maar ook antroposofische geneeskunde, diverse ondersteunende therapieën, muziek, eurithmie (een nieuwe danskunst), toneelkunst, spraakvorming etc. etc. Op sociaal-maatschappelijk gebied ontwikkelde Rudolf Steiner, mede door de catastrofe van de eerste wereldoorlog, de sociale driegeleding. Ook kwam er een vraag uit de beweging voor religieuze vernieuwing aan hem, waaruit de Christengemeenschap is voortgekomen. Zo ging het trouwens steeds, pas als  de vraag aan Rudolf Steiner werd gesteld, meer over oorzaken of achtergronden van welk onderwerp dan ook te willen vertellen, ging hij die uitwerken. Zo ontstonden er  zo’n 6000 voordrachten over bijna ieder denkbaar onderwerp, nog afgezien van zijn boeken en kunstzinnige werk.

 De kennismaking met vs pedagogie leidde in 1976 tot  het initiatief  een vrije school te willen oprichten in de Zaanstreek; de groep die daaruit voortkwam lukte het  de eerste vrije kleuterklas in 1978 van start te laten gaan in een lokaal van een katholieke school aan de Clusiuslaan te Zaandam. Haitske zat in dat eerste klasje.

Toen ik 42 jaar oud was, voelde ik behoefte naast het beeldende ook het muzikale meer in mij te ontwikkelen wat leidde tot het volgen van een vijfjarige muziekpedagogische opleiding aan de toenmalige Vrije Muziek Academie te Zeist. Een bijzonder vruchtbare en veelzijdige ervaring waardoor de samenhang tussen het beeldende en muzikale  ‘Leitmotiv’ werd in m’n werk.

Nu ben ik 71 en heb inmiddels 4 kleinkinderen en het  lijkt wel of ik nu pas echt gevoel en een beetje inzicht in het jonge kind begin te krijgen. Weliswaar groei je in de laatste fase van je leven natuurlijkerwijs ook al weer meer naar het jonge kind toe, de geesteswetenschap opent je pas echt de ogen voor deze bijzondere levensfase.

Kortom, de omgang met de antroposofie verrijkt een mens in ieder opzicht in hoogten en diepten; over het hoe wat en waarom van de antroposofie zal ik pogen iets duidelijk te maken aanstaande maandagavond 18 november.

Walter van Nus

Alle lezingen worden gehouden in:
Basisschool De Vuurvogel, Eemmeer 15b, 1509 GL Zaandam – ’t Kalf
Aanvang is 20.00 (tenzij anders vermeld).

Navigatie instructie: via Flevomeer ingevenVrij parkeren mogelijk in de omgeving en op het schoolplein

Openbaar vervoer
Bus 391 (tijden ri Zaandam 22:26, 22:56) stopt halte Schipbeek, ’t Kalf, 1 minuut lopen. Voor dienstregeling zie 
Connexxion.

14 oktober 2019: André & Monique Stelling met lezing over Santiago de Compostella

 

André en Monique Stelling komen vertellen over hun inspirerende pelgrimstocht van ruim 2.500 km naar Santiago de Compostella in Spanje.

Zij delen hun ervaringen van pijn, humor, verdriet, inspiratie en bezinning tijdens deze wandeling.

Maar ook over de ontroerende ontmoetingen met de mede pelgrims en de gastvrijheid onderweg

Het loslaten, de stilte en het leren van jezelf te houden.

Als je er voor openstaat kun je tijdens het stappen op vele facetten in je leven verdieping ervaren.

Tot op 14 oktober.

André

https://www.andrestelling.nl

Alle lezingen worden gehouden in:
Basisschool De Vuurvogel, Eemmeer 15b, 1509 GL Zaandam – ’t Kalf
Aanvang is 20.00 (tenzij anders vermeld).

Navigatie instructie: via Flevomeer ingevenVrij parkeren mogelijk in de omgeving en op het schoolplein

Openbaar vervoer
Bus 391 (tijden ri Zaandam 22:26, 22:56) stopt halte Schipbeek, ’t Kalf, 1 minuut lopen. Voor dienstregeling zie 
Connexxion.