Spirituele stervensbegeleiding 3 april

Spirituele Stervensbegeleiding

 

Marion Berndsen heeft al sinds 33 jaar een eigen praktijk in het mediumschap. In 2007 heeft ze een award gewonnen en is ze uitgeroepen tot Medium van het jaar, door diverse Nederlandse bladen. Vanaf 2004 heeft zij haar eigen opleidingsinstituut. Zij heeft 5 boeken voor volwassenen op haar naam en één kinderboekje wat momenteel in herdruk is. Marion ziet zichzelf als een gewone vrouw met veel humor, met een gave. Ze is met deze spirituele gave geboren. Haar oma had dezelfde gave, maar vanuit de Katholieke Kerk mocht zij daar niet over praten. De hele familie wist echter dat oma deze gave had. Marion is de jongste van alle nichten. Toen Marion’s oma overleed, was de moeder van Marion hoogzwanger van haar. De moeder van Marion wilde, ondanks dat ze hoogzwanger was en weeën had, toch naar de begrafenis van haar moeder. Op het moment dat de kist van oma de grond in ging, braken haar vliezen en werd Marion geboren. De gehele familie gelooft stellig dat op dat moment de gave van oma in Marion is overgegaan. Toen Marion een klein meisje was, zag zij al dingen die anderen niet zagen en uiteindelijk is dit haar werk geworden. Als kind heeft zij veel in het ziekenhuis gelegen vanwege een aangeboren syndroom in haar been. Toen zij opgroeide heeft zij eerst een baan gehad in de platenindustrie, echter er borrelde iets in Marion en dat was…. Mensen helpen. Zij solliciteerde bij het Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam (Nu het OLVG-west) en daar werkte zij eerst aan de receptie en uiteindelijk als medisch secretaresse op gynaecologie en kindergeneeskunde. Haar collega wist dat Marion een gave had. Zij spraken daar wel eens over. Op een dag vroeg haar collega of Marion een interview toestond met het personeelsblad. Marion stemde daarmee in. Het was spannend, een medium in een ziekenhuis. Hoe stond men daar tegenover? Op zaterdag viel het blad in de bus van het personeel. Op maandagochtend stapte Marion in de lift van haar werk, samen met een arts. “Ik heb uw interview gelezen. Kan ik een afspraak met u maken? En blijft dat tussen ons?” vroeg de arts. “Jazeker,” antwoordde Marion, “en ja… uiteraard blijft dat tussen ons.” Zo mocht het zijn dat Marion geïntroduceerd werd in de geneeskunde en vele artsen bezoeken nog steeds haar praktijk. Tot op de dag van vandaag, is Marion voortdurend volgeboekt. Zij heeft een vaste column in het spirituele blad “ParaVisie” en een eigen rubriek in het vrouwenblad “Mijn Geheim.”

Eén van de opleidingen die Marion geeft binnen haar opleidingsinstituut is “Spirituele Stervensbegeleiding”. Binnen haar praktijk, ontving ze mensen die wisten dat zij gingen sterven. Zij zochten Marion op voor begeleiding. De mens die sterft, heeft vragen als: “wat kan ik verwachten? Waar ga ik naartoe? Hoe is het daar aan de andere kant? Zie ik al mijn overleden dierbaren terug? Maar zie ik daar ook de mensen terug die ik niet meer wil zien? Is er pijn? Is er verdriet?” maar vooral: “hoe kan ik het aardse leven en de mensen en dieren waar ik van hou, loslaten”. Echter ook het daadwerkelijk begeleiden van de stervende mens werd gevraagd. Daar haar praktijk en opleidingsinstituut op volle toeren draaide, kon zij deze begeleiding niet meer aanbieden. Zij besloot mensen hiervoor op te leiden. Deze dagen die zij daarvoor aanbiedt, zijn een aanvulling op de reguliere opleidingen voor Stervensbegeleiding, maar kunnen ook zonder de reguliere opleiding gevolgd worden. Sommigen willen deze opleiding doen voor hun eigen kring. Alles is mogelijk. Meerdere informatie vindt u op haar website www.marionberndsen.nl

Marion organiseert maandagavond 3 april van 20.00 uur tot 22.00 uur een lezing (waarbij zij u ook meeneemt in een meditatie) over Spirituele Stervensbegeleiding, in het BWZ gebouw, Pinkstraat 14, Koog a/d Zaan. Aanmelden bij Theo Hoek via mail: theo40@yahoo.com  De zaal is open om 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur. Leden gratis niet leden 10 Euro toegang.