April

Lieve mensen,

Het programma voor volgend jaar is bijna gereed. We hebben in het bestuur gewikt en gewogen om weer een zo interessant en afwisselend mogelijk aanbod aan lezingen te geven en ik denk zelf dat we daarin geslaagd zijn. Het is dus alleszins de centen waard om eens te kijken of het voor mensen die af en toe eens komen niet rendabeler wordt om gewoon eens lid te worden. De mensen die al lid zijn, blijven dat natuurlijk, dat begrijp ik.

In de Pariodiek van mei zal de lijst met lezingen gepubliceerd worden zodat je je er van kan vergewissen dat we weer een prachtig seizoen tegemoet gaan volgend jaar.

Bij deze wil ik ook de mensen bedanken die spontaan onderwerpen, vaak met sprekers en al, ons toegezonden hebben. Het is niet altijd zo dat we die onderwerpen meteen al opnemen, want het moet wel een beetje op elkaar afgestemd zijn. Maar je kunt er zeker van zijn dat we heel blij zijn met jullie suggesties en als ze volgend seizoen niet aan bod komen dan misschien het daarop volgende.

Niet alleen voor nieuwe lezingen vragen we jullie meedenken. Ik weet niet of het al is opgevallen maar af en toe wordt er in de stukjes in de Pariodiek ook wel eens je meninggevraagd. Ik zou willen vragen: doe er iets mee, want je zult toch vast wel eens denken: daar ben ik het niet geheel mee eens, of wat leuk dat hij/zij het zo schrijft. Maar vooral als je gaat “grommen” tijdens het lezen moet je je niet inhouden. De Pariodiek zal dan veel levendiger worden en dan zal niemand het meer in zijn hoofd halen hem niet te lezen.

Op de laatste pagina vind je al zo’n stukje. Eigenlijk zou ik willen dat die hele laatste pagina gevuld zou zijn met op- en/of aanmerkingen.

Zo, dan nu de lezing van maandag de 7de april. Bijna Dood Ervaringen, die al jaren. worden meegemaakt, maar waar bijna niemand over sprak. Je mocht wel mal zijn! Nadat de reguliere geneeskundige Pim van Lommel met zijn visie op ons bewustzijn. Eindelijk eens iemand die niet uitging van wat iedereen beweerde, maar wat de mensen zeiden, die het zelf “aan den lijve” hadden meegemaakt. Dat er mensen zijn die na zijn boek nog steeds geen geloof hechten aan de op elkaar lijkende verhalen van ex-patiënten, zal altijd wel blijven, tot ze het misschien zelf eens zouden meemaken.

Joop