13 korte boekbesprekingen

De hieronder genoemde boeken zijn nieuw in de bibliotheek van de vereniging. Deze is voor anderen weliswaar niet toegankelijk maar wellicht hebben zij er toch wat aan. Immers veel van deze boeken zijn via internet nog volop te koop en als het onderwerp je interesseert en het je wat meezit heb je een mooi boek voor een lage prijs. Hier de beschrijvingen.

 1. De schaduw van de maan: Jan de Zutter. biebnr. 312
  Dit met vaart geschreven boek gaat over over moderne hekserij in Europa.
 2. Groot handboek: heksenwijsheid, geschreven door Thea, biebnr. 313
  Dit boek, legt uit wat heksenkennis is, hoe magie werkt, hoe je magie kunt gebruiken in de keuken, de tuin etc. Maar ze gaat ook in op tarot, gezondheids-, succes-, beschermings- en allerlei andere rituelen. Uniek boek voor iedereen die in dit onderwerp geïnteresseerd is maar er nog niet al te veel van weet.
 3. Sonia in een notedop: Sonia. biebnr. 314
  Een ankertje met daarin een interessant stuk over het ego. Daarna gaat ze in op onderwerpen als overgave, discipelschap en… uiteindelijk… verlossing. Dit boek is een mooi opstapje naar haar andere boeken.
 4. Mannen komen van mars, vrouwen van… John Gray. biebnr. 315
  Tien tegen een dat u de titel moeiteloos kunt aanvullen. Het is een bekend boek. Wie het nooit heeft gelezen kan dat nu mooi doen. Dan weet u op het einde hoe u uw liefde levend kunt houden. Is dat niet mooi? En leden  kunnen het nog gratis te lenen ook. 
 5. Voorspellingen van Nostrodamus, Hewitt en Lorie, biebnr. 316
  Het leuke aan dit boek is: het gaat om voorspellingen over de periode 1992-2001. U kunt dus controleren wat er wel en wat er niet is uitgekomen. Ook wel eens aardig.
 6. De Benedictijnse verleiding: Tim van Ewijk, biebnr. 317
  In dit boek leert u hoe u iemand moet verleiden op spirituele wijze. Maar dat doet hij dan wel via een aantal interessante hoofdstukken (o.a enneagram, reïncarnatie, bioritme, voeding, NLP etc. Er staat ook nog een interessante literatuurlijst in. 
 7. Geluk? Daar kom ik mijn bed niet voor uit, J. Berg en T. Touber, biebnr. 138
  Een boek dat lessen in geluk geeft via praktische methoden. Op die manier helpen ze u ook meteen van stress, frustratie, verdriet, verslaving en teleurstellingen af.  Daarvoor in de plaats geven ze u suggesties om zelfvertrouwen te herwinnen en zo… gelukkig te blijven. Hoe vindt u dat? U kunt alvast reserveren.
 8. Het signalenboek 3, Christiane Beerlandt, biebnr. 319
  Voor de liefhebbers van Beerlandts andere boeken (wij hebben twee van die pillen in de bieb staan en die worden graag geleend) is hier een vervolg (op de sleutel tot zelfbevrijding). Zeer interessant voor iedereen die wel wat met zijn eigen signalen zou willen maar er misschien net niet altijd bij kan.
 9. Als mannen leren liefhebben, Wilfried Wieck, biebnr. 320
  Wieck is psychotherapeut en als zodanig begaan met vrouwen die worden uitgebuit. Mannen moeten leren verdriet en angst te uiten en het wezen van de vrouw niet meer ontkennen. Doet hij dat goed, dan weet hij dat een vrouw geen gebruiksvoorwerp is maar een geliefde. Hij gaat dus tamelijk ver in zijn beweringen maar dat is nodig voor de discussie. Lezen dus. Mannen ook.
 10. Een wereld van bewijzen, Hetty Michels-Lambert, biebnr. 321
  Dit boek gaat over wat ziek zijn is en beschrijft een aantal therapieën, o.a. de Nei-, Bach-, Rebirth-therapie, het paranormaal genezen en de werking van halfedelstenen. In het boek zijn talrijke brieven van cliënten opgenomen.
 11. Omgaan met verlies, Roger Rundqvist (Ankertjesserie), biebnr. 322
  In kort bestek wordt hier het verlies, de oerwond, het omgaan met verlies, het delen van verlies, de rouw, het uiten van rouw etc. besproken. Zeer nuttig boekje.
 12. Onvoorwaardelijk leven, Andrew Cohen, biebnr. 323
  In dit boek zet Cohen waar het in je leven om draait. Hij schrijft over verlichting, karma, volheid of leegte, vertrouwenscrises, hedendaagse spiritualiteit, het ontdekken van perspectief en het ophalen van antwoorden uit je binnenste. Zeer lezenswaardig boekje.
 13. De tarot als synthese van westers mystiek, Maureen Butter, biebnr. 324
  In 15 overzichtelijke hoofdstukken leert de schrijfster ons wat tarot inhoudt, wat de regels zijn, welke elementen er in zitten en hoe de kaarten te duiden. Zaken als getallenleer, Keltisch kruis, grote arcana, alternatieve manieren om kaarten te leggen, komen aan de orden. Wilt u meer weten over tarot, dan is dit boek een must.