December 2013

Lieve mensen,

We zijn al weer aanbeland in december, voor veel mensen een maand van feesten en andere ongemakken. Er moet anders gegeten worden, of het is geen feest. Zeker met kerst moet er versierd worden anders is het geen Kerst. Met Oud-en-Nieuw moeten er oliebollen komen, anders kunnen we niet het Nieuwe Jaar in.
Het lijkt allemaal te doen om het nog drukker te hebben dan normaal. Je kunt er tegenop zien, maar als puntje bij paaltje komt is het fijn om zo met elkaar de extra vrije dagen te vieren, om dan na al die festiviteiten na Nieuwjaar, het nieuwjaarsconcert, het restant van de oliebollen en het schansspringen aan het nieuwe jaar te beginnen al of niet met ieder jaar dezelfde goede voornemens.
Het geldt niet voor iedereen. Er zijn mensen die vermoeden de volgende december niet meer te halen en daar best wat extra aandacht voor mogen hebben.
Er zijn mensen die in hun eentje al die dagen door moeten komen en die daar als een berg tegenop zien. Er zijn ook mensen die het voor anderen leuk moeten maken omdat het hun vak is en die het juist in deze dagen extra druk hebben.
Er zijn ook mensen die “gewoon” moeten werken, omdat er nu eenmaal mensen of dingen zijn die niet kunnen blijven “liggen”. Is er iets op tegen om iemand bij je thuis uit te nodigen omdat je weet dat die eenzaam is?

Is er iets op tegen om bijvoorbeeld zusters in het ziekenhuis een pluimpje te geven omdat ze werken voor je vriend, kennis of wie dan ook die je gaat bezoeken daar? Is er iets op tegen om de kelner wat vriendelijker dan normaal te bejegenen, als hij voor jou het feest nog prettiger maakt?
Echt, het zal zo veel schelen als we aardig zijn voor elkaar en laten blijken dat we de ander waarderen om wat hij voor je doet.
Maandag komt Theo Wierdsma bij ons om over zijn contacten met UFO’s te spreken. Hij staat zelfs bij Janet Ossebaard hoog aangeschreven, zodat ik iedereen van harte uitnodig te komen de 9 de.

Joop