Drie korte boekbeschrijvingen

Tijdens laatste lezingavond kregen we van Martine en Erik (dank jullie wel) een aantal boeken voor de bibliotheek. Drie daarvan breng ik hier kort onder de aandacht.

Lachmeditatie door Dhyan Sutorius.
Ooit zag ik hem schaterend over het beeldscherm lopen, de mensen in de zaal meenemend naar het paradijs van hun buik. Hij laat ze wiebelen, flabberen en trillen. Lachen, zegt hij, prikkelt de levenskracht. Zijn publiek beaamt dat. Na een kwartiertje lachen voelen ze zich ontspannen, vredig en kunnen ze de dagelijkse dingen beter accepteren.

Het boek neemt u in 128 bladzijden (22 ultrakorte hoofdstukken) mee naar de wereld van de ontspanning. Sutorius, die ernst bestempelt als een ziekte, behandelt in dit boek thema’s als de transformerende kracht van lachen en huilen, lachen als medicijn, geeft tal van tips en schotelt u een oefening van ongeveer 15 minuten voor die bestaat uit drie onderdelen van elk vijf minuten, namelijk rek- en strekoefeningen voor alle spieren, lachen en- of huilen en, als afsluiter, stilte.

Het boek stimuleert u tevens een lachmeditatie-dagboek bij te houden aan de hand van een bijgeleverd voorbeeld.

Als u het boek nu leent, kunt u gedurende een hele maand een kwartiertje per dag gratis schateren. Daarna gaat het natuurlijk vanzelf.

Titel
Auteur
Bladzijden
Uitgever
Jaar
ISBN
Lachmeditatie, schaterend naar het paradijs in je buik
Dhyan Sutorius
128
BZZToH
1996
90 5501 356 0

Tien essentials van persoonlijke transformatie
Klinkt ingewikkeld? Dat valt mee hoor. Dit kleine boekje geeft een minimum aan tekst, maar een maximum aan informatie over wat u kunt doen om met minder inspanning meer resultaat te bereiken. Veel managers beginnen te watertanden als ze deze zin lezen want wie wil dit nu niet? Het boek leert ons dat een succesvolle organisatie begint bij een goed uitgeruste -, bewust handelende- en creatieve werknemer.  Natuurlijk hebben ook niet werknemers baat bij dit boekje.

Beschreven worden de tien essenties van persoonlijke transformatie. U maakt kennis met de drie H’s. U leert vastgeroeste patronen en weerstanden herkennen. U leest over de kracht van zelfkennis, het omkeerprincipe en…die van de verwondering en het loslaten.

Dit alles in een boekje van amper 60 bladzijden. Lees het bij voorkeur als de piepers toch opstaan of in dat kwartiertje voor u gaat slapen.

Titel
Auteur
Bladzijden
Uitgeverij
Jaar
ISBN
Tien essentials van persoonlijke transformatie
Wim Salters
60
Nieuwe dimensies
2005
90 77341 22 6

Een nieuw begin, sleutel tot meer plezier en begrip in je leven
Wat gebeurt er als je niet wil luisteren naar je lichaam. Als je in de hectiek van het dagelijks leven maar doorgaat alsof er niets aan de hand is. Juist, op een dag word je op jezelf teruggeworpen. Aldus word je gedwongen je doel in het leven te herzien en jezelf eens goed onder de loep te nemen. Het overkwam Ruud Overstegen (u kent hem o.a. van de open dag). Hij leerde opnieuw luisteren naar zijn innerlijke stem, oude dingen los te laten en te gaan leven zoals hij dit ooit, bij zijn geboorte, met zichzelf had afgesproken.

In dit boek neemt hij ons mee op de weg naar heling. Hij leert ons de kracht van onze vingers. Hij laat ons opnieuw ademhalen. Hij vraagt aandacht voor de kracht van onze gedachte, spreekt over spiegels, meditatie, gidsen, chakra’s en leidt ons op deze manier naar een nieuw begin. ‘Zie het leven als een opleiding’, zegt hij tenslotte, ‘en denk positief. Natuurlijk ondervind je hindernissen maar uiteindelijk boek je resultaat.’

Een prima leesbaar boekje dat eindigt met het stimulerende zinnetje: ‘Echt, je bent er nu klaar voor. Zeker als je tot hier bent gekomen.’

Wel, u bent tot hier gekomen. Pak dat boekje dan meteen maar een maandje mee.

Titel
Auteur
Uitgeverij
Jaar
Bladzijden
Een nieuw begin, sleutel tot meer plezier en begrip in je leven.
Ruud Overstegen
Boekenmaker.nl,  Zaandam
2005
98