Oktober, van de voorzitter

Lieve mensen,
We hebben ons nieuwe huis tot goed gevolg in gebruik genomen. De Vuurvogel is prima te bereiken, heeft een mooi schoolplein waar ook op geparkeerd kan worden, heeft een prachtige ruimte waar we onze interessante lezingen kunnen houden en heeft uiteraard lokalen, die we ook mogen gebruiken in de toekomst als we in de toekomst doe-avonden en cursussen gaan geven. Kortom overdag is het een lagere school en ’s avonds is het ons clubgebouw.
Er zijn misschien in het begin wat dingen waar we nog aan moeten wennen (de kapstokhaken zitten in de gang en wat lager, zodat de kinderen er bij kunnen) en dingen, waar we oplossingen voor moeten bedenken (het ging nog niet helemaal goed met de microfoon). Nel deed het prima als serveerster, want de inwendige mens moeten we nu ook zelf bevredigen. Maar we zijn er zeker op vooruit gegaan en daar gaat het om.
Misschien zijn er mensen die even over de streep getrokken moeten worden. Dan is maandag de uitgelezen dag. Bert Hauwert komt psychometrie bedrijven. Hij zal ons dingen vertellen, waar we niet van zullen weten waar hij het vandaan haalt. En dat is de reden dat we mensen als hij twee maal per jaar uitnodigen.
Het benieuwt mij intussen hoe druk het gaat worden maandag.
De laatste lezing, de eerste van het seizoen, werd gegeven door dr. Frits van der Blom met een niet alledaags onderwerp bij ons: de etiketten op potten, zakken, pakken en wat er nog meer verkocht wordt in de hedendaagse supermarkten. Hoewel ik er best wel veel van wist, ook door mijn glutenintolerantie, heb ik veel van hem opgestoken. De manier waarop hij de dingen benadert en behandelt en op het laatst liet zien dat we het nu zelf wel kunnen, was heel bijzonder. Toen ik later in de winkel liep, dacht ik dat het misschien toch minder makkelijk is. Maar daarom had Frits ook de mogelijkheid gegeven om zijn presentatie te downloaden. Kunnen we het nog eens nakijken.
Ik heb het inderdaad gedownload en had zo af en toe het idee dat je zijn uitleg er niet echt bij nodig had. Maar dat kwam natuurlijk omdat zijn woorden als vanzelf weer bij me naar boven kwamen.
Niettemin, van alleen zijn presentatie worden we al een stuk wijzer.
Joop