Weer een Moeder

Zoals de trouwe lezer van de Pariodiek inmiddels wel weet, is mijn guru Amma. Over haar heb ik al vaak geschreven. Denk nu niet: daar gaat ze weer, want dat is niet het geval (ook al wil ik hier wel even aankondigen dat Amma eind oktober in Houten is en dit een unieke kans is om ware onzelfzuchtige liefde te ervaren).

Nee, ik ga het deze keer over een andere moeder hebben. Namelijk Mother Meera. Waarom? Omdat Mother Meera naar Nederland komt en wel naar Rijswijk op 13 en 14 oktober en je daar dus naar toe kunt gaan voor darshan (uiteraard gratis).
Wie is Mother Meera dan? Nou, dat ga ik vertellen. Van haar website haalde ik het volgende:“Moeder Meera is een belichaming van het Vrouwelijke aspect van God, de Goddelijke Moeder op aarde. Moeder Meera is geboren in 1960 in de plaats Madanapalle, in de staat Andhra Pradesh, India. Tegenwoordig leeft de Moeder in een klein plaatsje in de heuvels in Duitsland. Daar en tijdens Haar reizen over de wereld geeft Moeder Meera ons het geschenk en de unieke gelegenheid van Darshan. De verspreiding van Licht, Liefde en Genade is Moeders geschenk voor de wereld. Darshans zijn kosteloos voor ons beschikbaar. Moeder is gekomen om het wereldbewustzijn te reinigen en voor te bereiden op de transformatie naar een hoger niveau van ontwikkeling. 2015-10_mothermeeraOm deze ontwikkeling te bewerkstelligen roept Moeder het Licht van het Hoogste Bewustzijn naar de aarde. In het werk tijdens Darshan maakt Moeder de mensheid gereed en open voor het ontvangen van het Licht, zo dat het Goddelijke Leven en de Goddelijke Wil zich kunnen manifesteren op aarde.
Moeder Meera is niet geïnteresseerd in bekering of verandering van iemands overtuiging of geloof. Dat is simpel gezegd niet relevant voor Moeder Meera. Moeder is geen Guru die leerlingen aanneemt; Ze is eenvoudig een Moeder die er is voor iedereen die zich naar Haar richt. Iedereen kan bidden tot welke Vorm van het Goddelijke of Avatar waar je ook maar vertrouwen in hebt. Een ernstig gebed uit het Hart en van de Ziel tot het Goddelijke zal de Moeder ook bereiken. Dat is ons door Moeder bevestigd. De kreet van de ziel wordt gehoord en beantwoord: Elke zuivere innerlijke opening naar God is ook een verbinding met Moeder en Haar Licht.

Moeder Meera’s werk is voor de gehele planeet, voor elk geloof, voor alle mensen. Ongeacht sociale status of etnische oorsprong. Ze is de Moeder van ons allemaal en we mogen allen leven in het Licht van Haar alles-omvattende liefde.

„Het doel van mijn werk is het naar beneden roepen van het Licht van Paramatman en in het helpen van mensen. Daarvoor kwam ik- Om jullie harten te openen voor het Licht.“ ~ Moeder Meera.

Bovenstaande is een korte intro over wie Moeder Meera is. Nu mijn persoonlijke ervaring. Ik had al vaak over Moeder Meera gehoord, wist dat ze in Duitsland niet ver van Frankfurt leeft, maar was er nog nooit toe gekomen om er heen te gaan, terwijl ik dat wel wilde. (Ja, ja, er zit een rem ergens in mij. Irritant genoeg!). Maar goed, ik had dus vorig jaar via een kennis van de Amma beweging gehoord dat het zo speciaal is om naar Moeder Meera toe te gaan en zo totaal anders dan de ervaring bij Amma. Ik vroeg aan die kennis of zij geen scrupules had om naar Moeder Meera toe te gaan aangezien wij bij Amma onze mantra hadden gekregen, hetgeen inhoudt dat je Amma als je guru beschouwt. Aangezien ik er recentelijk steeds meer bewust van wordt dat ik zaken nogal van de letterlijke neem, had ik dat dus ook zo letterlijk genomen dat ik me zelfs schuldig voelde om alleen al te denken aan Moeder Meera (lichtelijk overdreven, maar toch). Afijn, Donata (die kennis, een Italiaanse schat die heerlijke lasagna maakt in haar lasagna afhaal-restaurant in Amsterdam voor haar boterham, maar die eigenlijk een kunstenares is) vertelde dat ze heel vaak naar Moeder Meera gaat omdat zij vindt dat Moederliefde en onbaatzuchtigheid opgaan voor beide guru’s en het dus volgens haar totaal ok is om naar beiden te gaan. Als aanvulling op elkaar, bovendien zat Meera zo lekker dichtbij. En nu vertelde Donata dus dat Moeder Meera, die voorheen nooit reisde, nu de wereld over gaat om darshan te geven, en nu dus onderweg was naar Nederland. Ha!

Kortom, wij heen. Het was in Rijswijk. Er staan specifieke tijden voor de darshan van Moeder Meera, en dus gingen wij op de afgesproken tijd heen. Erik, Bob en ik. We kwamen aan, onze namen werden op een lijst afgestreept en we mochten de zaal in, een plekje zoeken. We zagen een heel stel bekenden, allemaal kennissen van de Amma aanhang. Toen de zaal vol was, werden we tot stilte gemaand en daar kwam Moeder Meera binnen. In een prachtige gekleurde sari, een kleine vrouw, die naar het podium kwam ging zitten op een gewone stoel en de zaal in keek. Ze sloot haar ogen, een korte meditatie en vervolgens werden rij voor rij de mensen naar het gangpad in het midden van de zaal geleid en van daaruit een stuk of 8 mensen per keer het podium op, om in een rij, een voor een voor darshan te kunnen gaan. De darshan bij Moeder Meera is niet dat je in haar armen ligt en een moederliefde omhelzing krijgt zoals bij Amma. Het gaat hier anders. Als je aan de beurt bent dan kniel je voor Moeder. Zij legt haar handen op je hoofd op bepaalde punten die zij door haar aanraking opent en reinigt, als zij haar handen weg haalt, dan moet je haar aankijken en dan kijkt zij je recht in je ogen, je ziel, je karma, je hele wezen. Tot zij haar ogen neerslaat. Als dat gebeurt dan sta je op en is de volgende aan de beurt.

Ik vond het geweldig, want ik wil tot op het bot gereinigd worden en ben eeuwig op zoek naar innerlijke stilte die ik amper vind omdat er een kakelende gedachtenwereld de boel verstoort. Moeder Meera heeft een paar ogen waar je totaal in verdrinkt, dat zijn diepe poelen van een ongelooflijke schoonheid. Heel bijzonder. Maar tijdens die darshan voelde ik niet zoveel, vooral omdat ik maar steeds moest denken. Wat dan? Van alles: ‘please Moeder, haal mijn gedachten weg, please moeder reinig mij van al mij negativiteit, please Moeder maak het stil bij mij van binnen.’ Afijn, ik zat het dus gewoon voor mezelf te verpesten, maar ik kon die gedachten niet uitzetten. Overigens hebben guru’s daar echt geen moeite mee. Die doen wat moet gebeuren en zien recht door dat kakelende egootje van mensen heen. Dus na de darshan ging ik weer zitten en mediteren. En toen gebeurde het mensen. Ineens klaboem, hatsee, daar ging het. Ik zat dus met mijn ogen dicht en hoorde hoe stil het was in de zaal. Geen kik werd er gegeven, hooguit een hoestje af en toe. Moeder Meera bewoog zich amper, alleen haar armen, handen en ogen. Ze ging nooit verzitten, glimlachte niet, was een zuil van stille licht energie. De mensen die darshan hadden gehad gingen in stilte terug naar hun plaats om te mediteren. Ik zat dus met mijn ogen gesloten. En toen ineens was er een gevoel alsof mijn gedachtenwereld naar beneden, naar ergens aan de onderkant van mijn achterhoofd gezogen werd, waarna er een immens grote stilte, een kanjer van een licht en immens groot universeel veld over bleef. Het was het veld van Puur Bewustzijn waar Deepak over spreekt. Een ongelooflijk gevoel, en duidelijk hetgeen waar Verlichte Geesten over spreken. Een weidsheid, sereen, stil, Goddelijk. Met geen pen te beschrijven.
Enig minpuntje van het geheel was dat het echt letterlijk niet meer dan tien seconden duurde, die hele ervaring. Toen was die kakeltante uit mijn achterhoofd er weer. Hoe is t mogelijk, hè?!
Maar die tien seconden, die goddelijke tien seconden, die herinner ik mij dagelijks. En die zijn de reden dat ik dit jaar weer ga. Want die tien seconden smaken naar meer. Al worden het er deze keer maar elf!2015-10_Amma
Amma is mijn guru, ik hunker naar haar komst. In Houten drie dagen van bhajans, geroezemoes, meditatie, en groot, groot geluk en liefde. Een bijenkorf van liefde.
Bij Moeder Meera is alles in stilte. Stil, stiller, stilst. En als ik iets stil wil hebben is het mijn gedachtenwereld. Dus dit jaar ga ik twee keer naar Moeder Meera’s darshan.
Veel licht, liefde en innerlijke stilte gewenst lieve lezers.
Martine Clausen

2 thoughts on “Weer een Moeder

  1. Kwam hier toevallig terecht via Google, en las dit met een glimlach….Wat een heerlijk licht, nuchter en humoristisch geschreven stukje (en toch met de nodige diepgang)!

  2. Hallo,
    mooi stukje over Moeder Meera. Ik ga op 7 nov. ook, na enkele jaren terug in Duitsland te zijn geweest. Die eerste keer deed mij niets. Misschien nu welk. Wat is uw ervaring met Amma?
    Zij is ook mijn goeroe en ik ben de eerste keren zeer diep geraakt door haar. Dieper dan wat dan ook in mijn hele leven.
    m.v.g.
    Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *