Patrick Baijards, Cirkel van Stilte

A.s. 12 december wordt er een stiltecirkel gehouden door Patrick Baijards. Stilte betekent niet dat je stil moet zijn, maar dat het jouw bron van aandacht is en van daaruit beweegt. Stilte kan liefdevol, afstandelijk of kil zijn. In de stilte verschijnen gedachten, gevoelens, emoties en sensaties.

Als wij ons liefdevol afstemmen op de stilte kunnen we alles verwelkomen wat gezien wil worden en in ons hart sluiten en de kado’s ervan uitpakken.Vaak willen we onze problemen veranderen of ervan af bewegen en zoeken we een methode. Maar dan ontlopen we de kwetsbaarheid van onze ware natuur.
Op deze avond zijn we in stilte en gaan we ook in tweetallen op onderzoek naar aanleiding van de vraag wie ben ik en kun je alles delen wat in jou leeft en wat gezien wil worden terwijl de ander oordeelloos aanwezig voor jou is. Natuurlijk mag je ook gewoon stil blijven.

Als afsluiting wordt je uitgenodigd om stille liefdevolle aandacht van de groep te ontvangen. Dit is vaak een bijzonder geschenk.

Patrick Baijards heeft een achtergrond in de Zhineng Qi Gong en heeft diverse leraren gehad op het gebied van zelfrealisatie en volgde satsangs en (stilte)retraites bij Isaac Shapiro, Vera Helleman, Mooji en Angelo Vasalos.

 

 

Velen zoeken het geluk in het spirituele, anderen zoeken het in het materiele of een partner. Ik kwam tot de ontdekking bij diverse Advaita leraren dat beide bewegingen geen enkel verschil maken. Wie je bent is al aanwezig, maar niemand is er bewust van. Je hoeft niet hard te werken aan jezelf, maar enkel nieuwsgierig te zijn naar wat zich aandient.

Patrick BaijardsIn 1999 start ik met een ontdekkingstocht en kwam o.a. in aanraking met de Chinese bewegingsleer Chi Neng Qi Gong. In die tijd ervaarde ik een gebrekkige concentratie, geen echt contact met vrienden en was ik van mijn werk vaak moe. De oefeningen van Chineng verlichten, maar in het dagelijkse leven lukte me het niet toe te passen. Ik miste wat in het geheel en ging verder op zoek en shopte me een ongeluk op zoek naar het geluk.

Een volgende stap in de ontwikkeling waren de oefeningen van Sensoriele Biomechanica. Hierbij worden economische bewegingen met behoud van gevoel uitgevoerd. Deze basisbewegingen kunnen geïmplementeerd worden in Qi Gong en geeft een verfijndere en completere beleving.

Door het verbinden van Advaita, Qi Gong en Sensoriele Biomechanica ontstond een mooi geheel: Op een intellectueel niveau valt alles voor velen wel te begrijpen, maar het is de kunst om het te integreren in het lichaam.

Via diverse stilteretraites bij Isaac Shapiro kwam ik steeds dieper tot inzicht, maar het was een andere leraar die me praktisch bewust liet worden van de kracht van zelfrealisatie en me liet inzien dat daarbij relateren uiterst essentieel is.

Afgeronde Opleidingen:
VWO Blaise Pascal College Zaandam
Haarlem Business School Logistiek & Economie Overveen
NEI Zelfrealisatie
Guasha therapie 1e jaar
Chi Neng Qi Gong docent
KNLTB Tennislerarenopleiding
NLP Master Practiotioner

Retraites:
Isaac Shapiro 2012,2014,2015
Angelo Vasalos 2016 Winter Intensive
div. satsangs

Cursussen:
Fasciatherapie
Feldenkrais
Ayurvedische Massage

Maandag 12 december 2016 20:00 uur
Basisschool De Vuurvogel, Eemmeer 15b, 1509 GL Zaandam – ’t Kalf
Entree: leden gratis / Niet leden: € 10,- / 65+: € 8,-

bron: www.patrickbaijards.com