Positief omgaan met straling.

Terugblik op de lezing met Guido Fassaert van 18 november 2013

We kregen van Guido een technisch verhaal over straling. Er bestaat natuurlijke straling, (geopatische) en technische of door de mens geproduceerde straling, die we weer onderverdelen in laagfrequente en hoogfrequente straling.
Onder laagfrequente straling verstaan we de straling van de netspanning, van motoren en transformators, van hoogspanningsleidingen, tram-, trein- en metroleidingen en van de beeldbuis.
Onder hoogfrequente strealing moeten we verstaan de straling die wordt afgegeven door radar, GSM, Wifi, dect telefoons, satellieten, C2000, mobiele telefoons enzovoorts.
Vooral mobiele telefoons, die je vlak bij je hoofd houdt kunnen zelfs ons DNA beschadigen en mogelijk kanker veroorzaken. In Frankrijk zijn bijvoorbeeld mobieltjes voor kinderen verboden. België verbiedt mobieltjes voor kinderen onder de 6 jaar en wil geen reclame voor mobieltjes voor kinderen onder de dertien jaar.
Straling geeft verstoring in de celcommunicatie in ons lichaam en cellen sterven bij geen of onvoldoende communicatie. Bij kinderen gaat de straling veel verder in de hersenen door dan bij volwassenen. In Nederland zijn veel plaatsen, waar meer straling is dan de norm. De belangrijkste plaats in ons huis is de slaapkamer, waar je zo’n 8 uur per etmaal bijna in coma doorbrengt.
Vervang de wekkerradio door een wekker op batterijen en zet je mobiel uit of in de vliegtuigmodus, als je hem als wekker gebruikt. Trek de stekkers uit de 230volt apparaten zoals tv’s, computers en radio’s of doe ze helemaal uit, bij geen gebruik.

Vervang je waterbed, omdat het water een supergeleider is en neem een andere matras als je een matras met binnenvering hebt, omdat de veren een spoel vormen die ook weer straling afgeven.

Je kunt zelf dingen doen om je huis te verbeteren, zoals het aanbrengen van bouwkundige voorzieningen, het bestrijden van de straling en zelfs verhuizen als je op een verkeerd punt woont. Je kunt ook straling gebruiken ter bescherming. En dan komen we bij apparatuur waar Guido mee werkt en die een Floww veld kan opwekken. Een floww veld zorgt er voor dat de cellen weer gaan communiceren, omdat de technische straling is omgezet naar natuurlijke straling. Bij een mobieltje werkt zo’n floww veld nog in een straal van 50 cm, net groot genoeg voor de eigenaar.
De technische straling kan gemeten worden, de natuurlijke straling niet en het floww veld is een natuurlijke straling.
Het elektrisch wisselveld kan in je huis gemeten worden. Ook het aardmagnetisch gelijkveld, wat wel natuurlijke straling heeft maar niet altijd goed is, kan gemeten worden. De apparaatjes die het floww veld kunnen scheppen kan Guido leveren, maar het is het beste om eerst je huis te laten meten om te weten wat je nodig hebt, om de slechte straling te kunnen vermijden. Er hangt echter best wel een prijskaartje aan.

Omdat straling tegenwoordig een hot item is waren de aanwezigen bijzonder geïnteresseerd in de lezing. Het is jammer dat de natuurlijke straling (nog) niet gemeten kan worden. Dat zou het verhaal van Guido nog veel boeiender maken.

Joop