Graancirkels: de meest betoverende ooit van Janet Ossebaard.

2014=02 graancirkelsJanet Ossebaard gaf een prachtige lezing over graancirkels bij de vereniging en
verraste ons met 2 boeken die zij heeft geschreven.
Dit is deel 1 van de serie over het graancirkelfenomeen.
Janet beschrijft:
In 2000 werd wetenschappelijk bewezen dat de meeste graancirkels niet door mensen werden gemaakt, maar toen ik in 1994 mijn eerste graancirkel binnenstapte, moest dit bewijs nog worden geleverd en was ik overtuigd van het tegendeel.
In mijn analytische, rationele geest konden alleen mensen verantwoordelijk zijn voor deze prachtige patronen in onze velden.
Wat ik in 1994 niet kon weten, was dat dit fenomeen mijn hele leven op zijn kop zou zetten.
Ik kwam in een wereld terecht waarin harde feiten en Science Fiction elkaar in hoog tempo leken af te wisselen. Ik werd geconfronteerd met de vele facetten en gezichten van dit wonderlijke fenomeen, dat mijn hokjesgeest tartte, mijn horizon verlegde en mijn hart openbrak.
De afgelopen 13 jaar heb ik honderden graancirkels in verschillende landen bezocht, bestudeerd en gefotografeerd. Het was een intense, verrijkende en geestverruimende reis die ik zonder twijfel nog vele jaren zal voortzetten.
In dit boek – de eerste in een serie van acht – geef ik u een overzicht van de graancirkels
die op mij de meeste indruk hebben gemaakt tijdens mijn 13 jaar durende reis.
Het zijn allemaal Engelse graancirkels, aangezien Engeland de ‘bakermat’ van de graancirkels is. In de overige delen van deze serie komen ook graancirkels uit andere landen aan de orde.
Ik nodig u uit om met mij een duik te nemen in de wereld van de graancirkels…
In het rijk geïllustreerde boek staan tientallen van de meeste prachtige graancirkels.
Janet beschrijft bij alle cirkels wat ze er van weet door er al die jaren onderzoek naar te verrichten.
Ook beschrijft ze de lichamelijke en emotionele ervaringen die zij en anderen hebben ervaren tijdens het betreden en verblijven in de cirkels.
Ze beschrijft verder dat ze heeft gezien hoe cirkels uit het niets ontstaan, ze schrijft over schaduw-cirkels die in de aarde verschijnen op de plek waar in het graan het jaar ervoor een cirkels was gekomen.
Ze schrijft over binair gecodeerde graancirkels (dus met wiskundige boodschappen)
Over de siliciumverbindingen die zijn gevonden in de cirkels en de verborgen boodschappen, die te vinden zijn in de formaties die soms in slechts 20 minuten waren ontstaan. En over lichtbollen die zichtbaar zijn als de formaties worden gevormd zowel overdag als ’s avonds.
Ger