TAROT

 

 

De Tarot maakt deel uit van de westerse mysterietraditie. Het is een van de (populairste) systemen die gebruikt kan worden om de toekomst mee te voorspellen. De geschiedenis van de Tarot-symboliek is gehuld in mysterie. Sommige van de symbolen zijn vermoedelijk afkomstig uit China, India of Egypte. Tarotkaarten dateren uit de 15e eeuw in Spanje, Italië en Frankrijk.

Hoewel niemand het precies kan zeggen, of kan bewijzen, wordt aangenomen dat het Tarot-deck meer dan 500 jaar oud is. De archetypische wortels die het spel bevat zouden zelfs nog verder (bijna 2000) terug gaan in de tijd. Waarvoor het kaartspel officieel is bedacht, bron van wijsheid of spel voor vermaak, dat is een discussie die al jaren gevoerd wordt. Dat gezegd hebbende is Tarot een opslagplaats geworden van oude wijsheid en levens inzichten.

Waarom werkt de Tarot? Dat is de vraag die nooit volledig beantwoord is. Wat duidelijk is geworden door de jaren heen is dat het werkt*. Sommige mensen geloven dat tarot een verbinding maakt met het bovennatuurlijke, of een dimensie die voor ons niet zichtbaar is, anderen geloven dat het spel een reflectie is van ons innerlijke zelf.

Wanneer je nuchter naar beiden verklaringen kijkt lijkt het wellicht wat vergezocht. Toch blijkt elke kaart een symboliek te bevatten die over de macht beschikt om (toekomstige) gebeurtenissen helder weer te geven en te omschrijven. De kaarten geven daarnaast de kracht om antwoorden in onszelf te vinden en ze leren ons om binnen ons zelf te kijken naar wat er speelt in ons leven.

Op maandag 7 febr. Neemt Frans Meulman u mee in een wonderbaarlijke spirituele wereld. Frans is meer dan 30 jaar actief en geeft u middels de kaarten van de Tarot antwoord op uw vragen in de vorm van een reading. U kunt dit persoonlijk bijwonen op maandag 6 febr. Aan de Pinkstraat 14, Koog aan de Zaan(BWZ gebouw) Zaal open om 19.30 uur  aanvang 20.00 uur. Leden gratis toegang, niet leden kosten 10 Euro.U kunt  u opgeven  via theo40@yahoo.com